Blocați la înălțime. Peripețiile unor turiști din Franța și Statele Unite

Data publicării:
turisti blocati

Telefericul care ajunge în cartierul Bastille din oraşul francez Grenoble a rămas blocat duminică seară. Rafalele puternice de vânt au rupt un cablu, iar 38 de oameni, printre care şi copii, au rămas captivi în cabine.

Zeci de pompieri au venit imediat la faţa locului pentru a-i salva pe oamenii blocaţi în teleferic. Unii dintre ei au fost eliberaţi din cabine cu ajutorul elicopterelor, în timp ce alţii au coborât ancoraţi de membri ai echipelor de intervenţie.

După trei ore, toţi cei 38 de oameni care rămăseseră blocaţi în telefericul din Grenoble au fost aduşi în siguranţă la sol.

Un incident similar a avut loc şi în Statele Unite, dar într-un parc de distracţii din San Diego. O pană de curent a avariat sistemul de funcţionare al cabinei care ajunge în vârful SkyTower din parcul SeaWorld, iar 48 de oameni au rămas blocaţi la aproape 100 de metri deasupra solului.

Problema a fost rezolvată, iar cei 48 de oameni au revenit în siguranţă la sol. Nimeni nu a fost rănit. Medicii au acordat îngrijiri unor adolescenţi care suferiseră atacuri de panică.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri