Boboteaza în lume. Peste un miliard de creştini au sărbătorit Botezul Domnului

Data publicării:
0701 20bobo 20lume-42322

În biserica Sfântul Ghoerghe din cartierul Fener, din Istanbul, câteva zeci de persoane au avut privilegiul să asiste la slujba oficiată de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Locul e prea strâmt ca să poată intra sute de oameni. O cruce a fost aruncată apoi în apele Bosforului.

Grecii s-au rugat de Botezul Domnului să scape cât mai repede de criză. Credincioşii eleni au fost chemaţi la o slujbă oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Ieronimus, în portul Pireu. Au fost prezenţi şi premierul Antonis Samaras, comandanţi ai armatei şi alţi oficiali ai statului.

Cei mai îndrăzneţi greci s-au aruncat în apele mării pentru a recupera crucea de lemn aruncată de arhiepiscolul Ieronim.

La Vatican, a fost o atmosferă sobră. Papa Benedict al XVI-lea a rostit un mesaj de avertisment față de provocările lumii moderne.

„Agnosticismul din zilele noastre are propriile dogme şi este extrem de intolerant faţă de orice ar pune în discuţie criteriile sale”, a spus Suvernaul Pontif.

La slujba din Catedrala Sfântu Petru a asistat și premierul demisionar al Italiei, Mario Monti, care însă a încălcat protocolul şi a vorbit la telefon, sub privirile dezaprobatoare ale soției sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri