Boeing 787 zboară din nou. Americanii susțin că aparatul este sigur

Data publicării:
boeing 787 dreamliner afp

Oficialii companiei Boeing au anunţat că producţia modelul 787 Dreamliner merge din plin şi nu a fost sistată în cele trei luni în care avioanele au fost oprite la sol. În ianuarie anul acesta, în Japonia, bateriile cu litiu-ion a două avioane Boeing 787 s-au incins şi în interiorul aparatelor a intrat fum. 

„În timp ce regretăm profund impactul pe care această problemă l-a avut asupra clienţilor noştri şi al călătorilor, în special aici, în Japonia, unde sunt utilizate numeroase avioane de acest tip, credem că soluţia noastră este comprehensivă şi ştim că avionul nostru este sigur”, a declarat inginerul-şef Michael Sinnett.

Autorităţile aviatice nipone şi-au dat acordul pentru reluarea curselor cu aceste avioane, după ce Administrația Aviatică Americană a aprobat, joi, un nou sistem de baterii pentru Boeing Dreamliner 787.

„Am identificat peste 80 de posibile cauze care au provocat probleme şi le-am rezolvat pe toate. Avem, de fapt, peste 300 de oameni, în zece echipe, care modifică avioanele chiar acum”, a dat asigurări Sinnett.

Primul zbor-test cu Boeing 787 în Japonia va avea loc astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri