Sari la conținut
News Alert

Boeing şi BlackBerry pregătesc un telefon-spion care se autodistruge

Parteneriatul arată interesul Boeing, al doilea mare contractor al Statelor Unite în domeniul apărării, pentru dezvoltarea de software, pe fondul declinului vânzărilor de echipamente militare provocat de reducerea bugetului Pentagonului, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

BlackBerry câştigă la rândul său o nouă soluţie prin care îşi poate păstra contractele cu guvernul, în condiţiile scăderii vânzărilor comerciale.

"Suntem încântaţi să anunţăm că Boeing colaborează cu BlackBerry pentru a oferi o soluţie mobilă sigură pentru dispozitivile cu sistem Android care utilizează platforma BES12", a declarat John Chen, preşedinte şi director general al BlackBerry.

Boeing a testat smartphone-ul securizat Boeing Black cu softul BES pentru servere destinate companiilor, care permite marilor corporaţii şi departamentelor guvernamentale să urmărească telefoanele angajaţilor. Serverul este compatibil cu telefoanele care funcţionează cu Android, precum şi cu aparatele iPhone ale Apple.

De la preluarea conducerii BlackBerry, Chen s-a concentrat pe furnizarea de software şi sisteme de securitate pentru guverne şi companii, introducând în acelaşi timp noi telefoane destinate clienţilor business, precum Passpor şi Classic, lansate în această săptămână.

Pe aceeași temă