Bogații lumii migrează spre Singapore

Data publicării:
singapore

Din suma de 550 de miliarde de dolari administrată de sectorul financiar din Singapore, aproape 450 de miliarde provin din afara metropolei din sud-estul Asiei. În comparaţie, Elveţia administrează active de 2.800 de miliarde de dolari, dintre care 2.100 de miliarde, provin din afara Ţării Cantoanelor. În ciuda acestei diferenţe uriaşe, Singapore ar putea depăşi Elveţia în mai puţin de un deceniu, susţin economiştii britanici.

„Unul dintre primele locuri menţionate în Statele Unite este Singapore. Nu uitaţi că miliardarul Facebook, Eduardo Saverin, şi-a făcut pachet averea şi s-a mutat în Singapore. El a fost urmat de alţi străini, iar peste 40% din populaţia Singapore este de origine străină”, a explicat Robert Frank, analist CNBC.

Potrivit unui raport al analiştilor britanici, scandalurile legate de paradisurile fiscale din ultimii ani au afectat şi reputaţia Elveţiei, în timp ce Singapore a atras averi tot mai mari, în special din Asia. Cu o populaţie de cinci milioane, Singapore este deja ţara cu cea mai mare densitate de bogaţi din lume. Potrivit statisticilor, 17 % dintre proprietăţi aparţin milionarilor şi miliardarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri