Bolnavii pe care nu-i tratează nimeni. Medicii din Venezuela își pot cumpăra din salariu doar un pachet de ouă

Data publicării:
bolnavi venezuela

Spitalele fără doctori sunt cel mai recent semn al crizei profunde din Venezuela. Mai multe unităţi medicale au devenit simple centre de adăpost. Pacienţii trebuie să aştepte luni întregi ca medicii rămaşi să-i poată opera iar cei grav bolnavi şi-au pierdut orice speranţă.

Sunt imaginile deznădejdii, surprinse într-un spital din Venezuela. Disperaţi că salariile le ajung doar pentru un pachet cu ouă, medicii au plecat, iar pacienţii au rămas ai nimănui. Se mai bazează acum doar pe sprijinul studenţilor la Medicină.

Totul e atât de trist aici...Nu-i pot ajuta prea mult, ei au nevoie de ajutor şi nu e nimeni aici”, afirmă Margaret Gamboa, studentă la Medicină.

Fiindcă spitalele nu mai au bani, pacienţii trebuie să plătească pentru tot: soluţii dezinfectante, bandaje, mănuşi chirurgicale. Medicamente nu se mai găsesc şi foarte multe operaţii sunt anulate fiindcă nu mai există apă curentă.

- Când credeţi că va putea fi operată?

- Peste o lună, aproximativ o lună.

- Trebuie să aştepte o lună? Probabil două luni?

SURSA: news.sky.com

Este un caz fericit. Alţi pacienţi, precum o fetiţă bolnavă de cancer, nu mai au nici o speranţă că vor ieşi în viaţă din spitalul fără medici.

Fiindcă e fiica mea, trebuie s-o sprijin şi să fac tot posibilul s-o ajut”, declară o femeie.

Criza economică a declanşat una umanitară în Venezuela. Nu se mai găsesc alimente, iar mii de oameni pleacă zilnic în ţările vecine pentru că pur şi simplu nu mai au ce mânca. Teancuri de bani sunt necesare pentru cele mai banale cumpărături şi e de aşteptat ca rata inflaţiei să ajungă la un milion la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri