Sari la conținut

Bombe inteligente, testate cu succes de India

India a testat cu succes bombe inteligente de producție proprie, care pot distruge aeroporturi, piste, hangare și buncăre aflate la o distanță de până la 100 de kilometri.

bomba inteligenta antiaeroport - captura

Foto: captură YouTube

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Ministerul Apărării de la New Delhi, într-un comunicat preluat de Xinhua, scrie Agerpres.

Bomba inteligentă este o bombă ghidată, care își poate lovi ținta cu mare precizie. Este o bombă care cântărește numai 120 de kg și care poate fi înzeastrată cu focoase cu explozibil de mare putere.

Într-un poligon pentru teste integrate, forțele aeriene indiene au testat lansarea din aeronave, în diferite condiții și la diferite distanțe, a bombelor inteligente împotriva aeroporturilor (SAAW, Smart Anti Airfield Weapon), ghidate cu ajutorul unui sistem de navigație de înaltă precizie.

Bombele ghidate indiene au fost dezvoltate de centrul de cercetare Imarat și Organizația pentru Cercetare și Dezvoltare pentru Apărare, în colaborare cu laboratoare ale forțelor aeriene. Proiectul a început în 2013 și până acum au mai fost testate în două ocazii. India vrea să-și înzestreze cât de curând armata cu astfel de arme.

Ministrul apărării, Nirmala Sithamaran, i-a felicitat pentru succes pe oamenii de știință și angajații aviației militare care au contribuit la crearea noilor arme.

 Șeful armatei indiene a declarat, în septembrie, că țara sa trebuie să se pregătească de un posibil război pe două fronturi: unul cu China, celălalt – cu Pakistanul, relata The Guardian. Detalii, aici.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...