Bono crede în eradicarea sărăciei extreme până în 2030

Data publicării:
bono 20afp-51972

„Uitați rock-ul, uitați marile discursuri, singurul lucru despre care cântăm astăzi sunt faptele”, a spus Bono, în fața publicului încântat, relatează 7sur7.

Bono a fost unul dintre laureații primului premiu TED, în 2005, însoțit de suma de 100.000 de dolari. Starul a folosit recompensa pentru a ajuta în lupta împotriva sărăciei extreme.

În discursul de 18 minute, el a explicat că, parțial grație tehnologiei, mai ales progreselor în domeniul medical, tot mai multe persoane bolnave de SIDA dispun de tratamente, iar decesele provocate de paludism au înregistrat o scădere. Procentajul oamenilor care trăiesc în sărăcie extremă - cu mai puțin de 1,25 dolari pe zi - a scăzut la 21% în 2010, jumătate cât se înregistra în 1990.

„Nivelul este încă mult prea ridicat, dar lucrurile merg spre bine”, a spus Bono, subliniind că în acest ritm sărăcia extremă ar putea ajunge la 0 până în 2030.

Prima Conferință TED a avut loc acum 28 de ani în California, reunind cercetători, lideri politici, antreprenori și muzicieni. Ea oferă ocazia de a strânge la un loc personalități din diverse domenii, care își explică scopul în viață într-un discurs de maxim 18 minute.

Marți, profesul indian Sugata Mitra a primit un premiu TED însoțit de o bursă de un milion de dolari ce va servi la construitrea unei școli-pilot în India.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri