Brad de Crăciun carbonizat, simbol al dezastrului provocat de incendiile din Australia, instalat la Sydney

Data publicării:
brad

Un pom de Crăciun confecţionat din ramuri carbonizate şi alte resturi rămase în urma incendiilor de vegetaţie a fost instalat în principalul cartier financiar din Sydney în semn de amintire pregnantă a incendiilor devastatoare care au făcut ravagii în multe regiuni din Australia, informează Reuters, citată de Agerpres.

Copacul este realizat şi decorat cu buşteni arşi, o bicicletă pârjolită, o alarmă pentru incendiu distrusă şi alte obiecte casnice deteriorate şi este înconjurat de cadouri ambalate în hârtie strălucitoare roşie, argintie şi aurie.

Incendiile au provocat decesul a şase persoane în statul New South Wales, care are capitala la Sydney, a distrus peste 700 de locuinţe şi a pârjolit aproape 1,2 milioane de hectare de teren.

Potrivit anunţului făcut miercuri de pompieri, 99 de focare erau încă active.

Artistul James Dive, creatorul acestei instalaţii, a spus că pomul este simbolul tristeţii pe care situaţia dezastruoasă a proiectat-o asupra sezonului sărbătorilor, precum şi al capacităţii de adaptare de care au dat dovadă comunităţile australiene.

"Faptul că m-am dus acolo, la faţa locului, a fost probabil cea mai de impact etapă a întregului proces", a declarat acesta pentru Reuters. "Am revenit de acolo impresionat de două aspecte. Unul a fost amploarea dezastrului. Te impresionează. Liniştea. Nu mai sunt păsări. Au părăsit aceste zone".

"Dar apoi, cred că al doilea aspect, a fost să văd felul în care aceste regiuni fac faţă situaţiei. Să vezi vegetaţia australiană revenindu-şi deja, asemenea seminţelor dintr-o păstaie...".

Copacul a fost creat în parteneriat cu Crucea Roşie şi municipalitatea din Sydney.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri