Brazilia. Cele mai strânse alegeri prezidențiale din ultimul sfert de secol 

Data publicării:
dilma roussef

Dilma Rousseff este prima femeie din istoria Braziliei care ocupă postul de preşedinte. Ea a venit la putere în 2011, când i-a urmat mentorului său, fostul preşedinte Lula da Silva. Ultimele luni ale mandatului său au fost extrem de tensionate. Corupţia şi taxele mari au scos în stradă milioane de oameni, mai ales în timpul Campionatului Mondial de Fotbal. Cu toate acestea, susţinătorii săi spun că aceasta a reuşit să îi ajute pe mulţi brazilieni să scape de sărăcie cu ajutorul programelor sociale pe care le-a iniţiat.

Vreau ca Dilma să câştige aceste alegeri şi să formeze cel mai bun guvern posibil, care să ajute Brazilia să treacă de acestă criză internaţională”, a declarat Inacio Lula da Silva, fost preşedinte al Braziliei.

„Rousseff trebuie să câştige sprijinul statului nostru. A construit case pentru săraci şi canale de irigaţii în regiunile aride”, spun susținătorii actualului președinte.

Contracandidatul său, fostul guvernator Aecio Neves, este preferatul mediului de afaceri. În timpul campaniei, a promis un amplu program de privatizări şi reducerea taxelor pentru a atrage noi investiţii.

Vreau să le mulţumesc acelor brazilieni care au încredere că partidele politice şi istoria se poate schimba. O să prezint un proiect real pentru schimbarea Braziliei, un proiect curajos”, a declarat Aecio Neves.

Analiştii politici spun că acestea sunt cele mai strânse alegeri din Brazilia din ultimii 25 de ani. Dar chiar şi aşa, cele mai multe sondaje spun că Dilma Rousseff va câştiga un al doilea mandat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri