Brazilia dă startul Carnavalului de la Rio, sub semnul virusului Zika 

Data publicării:
pregatiri-carnaval-rio

Milioane de oameni vor dansa şi vor petrece pe străzile metropolei braziliene. Punctul culminant al celebrărilor va fi parada şcolilor de samba.

Autoritățile braziliene au avertizat anterior că virusul Zika riscă să devină o ameninţare internaţională. Un milion de turişti din toată lumea sunt aşteptaţi la carnaval, ceea ce ar putea duce la o răspândire a virusului în afara Americii de Sud.

În faţa răspândirii exponenţiale a virusului Zika, confirmată şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedinta Braziliei a recunoscut că ţara sa este depăşită de situaţie.

Nu avem experienţă cu acest virus, nu-l putem compara cu nicio altă epidemie. Pierdem bătălia cu ţânţarul. Trebuie să ne mobilizăm ca să nu pierdem această bătălie,” a spus președintele Braziliei, Dilma Rousseff. 

Astfel, 220.000 de militari brazilieni vor merge din uşă în uşă pentru a învăţa populaţia cum să distrugă ţânţarii care transmit virusul Zika. Femeile însărcinate vor primi gratuit produse de protecţie împotriva ţânţarilor, iar un grup de cercetători şi avocaţi se va adresa Curţii Supreme pentru a permite avortul în cazul în care fetuşii prezintă microencefalie, afecţiune asociată cu virusul Zika. Avortul este interzis în Brazilia din 1940, fiind permis doar în caz de viol, atunci când viaţa mamei e pusă în pericol sau când sunt detectate anumite anomalii ale fătului.

Citiți și: 

Virusul Zika se transmite pe cale sexuală

Virusul Zika. OMS: Statele europene trebuie să se pregătească să protejeze populaţia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri