Brazilia. Incendiul din club a fost provocat de artificii ieftine, pentru exterior

Data publicării:
incendiubrayilia-46725

Bilanţul dramei a fost revizuit marţi în creştere, la 234 de morţi faţă de 231. În plus, 116 persoane sunt rănite, dintre care „75 sunt în pericol de moarte”, potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandre Padilha.

Muzicienii care cântau pe scena din interiorul clubului „au cumpărat artificii foarte ieftine, ştiind că acestea erau destinate utilizării doar în exterior”, a declarat Marcelo Arigony, comisarul poliţiei din Santa Maria, oraşul unde a avut loc drama.

Citiţi şi

Cât de pregătite împotriva incendiilor sunt cluburile din România?

TRAGEDIE ÎN BRAZILIA. Cel puţin 230 de persoane au murit într-un incendiu, într-un club

„Ei au utilizat acest model destinat pentru exterior cu scopul de a face economii”, a adăugat el.

Declaraţiile confirmă versiunea mai multor martori, care susţin că solistul trupei, ajuns în custodia poliţiei, a provocat incendiul, lansând un foc de artificii, dar el a negat.

Comisarul a dezvăluit, de asemenea, alţi factori care au contribuit la producerea tragediei, ca lipsa iluminatului de siguranţă, acoperirea pereţilor şi plafoanelor cu materiale inflamabile sau extinctoare nefuncţionale.

Clubul de noapte, plin cu studenţi, era supraaglomerat în momentul producerii accidentului, potrivit autorităţilor braziliene. Poliţia mai anchetează dispariţia unui calculator în care se află imaginile înregistrate de camerele de securitate.

Dar, potrivit proprietarilor, camerele de supraveghere sunt „deteriorate de două luni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri