Brexit | Vladimir Putin nu spune dacă preferă Marea Britanie în UE sau afară

Data publicării:
putin

La începutul acestei săptămâni, sondajele de opinie dădeau tabăra pro-Brexit cu un avans ce ajunsese şi la șapte procente în faţa celor care voiau să rămână membri ai blocului comunitar. Situaţia s-a schimbat radical în ultimele zile, dar diferenţa dintre cele două tabere rămâne mică.

Un sondaj publicat de presa britanică arată că, dacă referendumul ar fi fost astăzi, 44% dintre britanici ar fi votat pentru rămânerea ţării în Uniunea Europeană şi 43% împotrivă.

Tăcut până acum, Vladimir Putin vorbeşte şi el despre referendumul britanicilor. Liderul de la Kremlin nu a vrut să comenteze un eventual deznodământ, s-a limitat doar să spună că nu înţelege de ce premierul David Cameron a iniţiat un astfel de consultare populară.

În ceea ce îl priveşte pe premierul Marii Britanii, este acum aşa o mare problemă cu părăsirea UE, de ce a iniţiat acest vot? Pentru ce a făcut asta? Pentru a şantaja Europa din nou, sau pentru a speria pe cineva, care este scopul, dacă el nu îşi doreşte asta (părăsirea UE, n.r.)? Nu este treaba noastră, este a cetăţenilor din Marea Britanie. Sigur că am propria mea părere în această chestiune, dar nu o pot spune. Nu pot spune care va fi rezultatul, nimeni nu îl poate şti. Am propria părere despre ce este bine şi ce este rău, dar nu o voi spune. Cred că ar fi incorect din partea mea să fac asta”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri