Britanicii vor ridica restricţiile de pe piaţa muncii pentru români de la 1 ianuarie 2014

Data publicării:
1303 20londra 20masuri-54474

Marea Britanie a renunţat în mod oficial la orice tentativă de a prelungi restricţiile pentru români mai departe de 1 ianuarie 2014.

„Regatul Unit îşi va deschide piaţa muncii pentru cetăţenii bulgari şi români la începutul anului 2014. Este obligaţia noastră, prin tratat, să facem asta şi nu avem nicio intenţie să facem altceva”, a anunţat David Lidington, ministrul britanic al Afacerilor Europene.

Oficialul de la Londra crede că relaţia dintre cele două ţări nu trebuie să sufere din cauza măsurilor care ar urma să descurajeze migraţia celor în căutare de ajutoare sociale.

Măsurile anti-imigraţie ar urma să protejeze serviciile publice şi sistemul social, spun oficialii britanici.

Măsurile se vor aplica nediscriminatoriu

„Orice măsură luată referitor la migraţia cetăţenilor din UE se va aplica în mod egal tuturor cetăţenilor statelor membre ale Uniunii. Nu va fi nicio discriminare având drept criteriu din ce stat UE provin”, a spus David Lidington.

Presa britanică şi mai mulţi oficiali de la Londra au vehiculat diferite cifre privind numărul de români şi bulgari care ar veni în Regatul Unit de anul viitor. Acum, britanicii recunosc că toate cifrele au fost speculaţii.

„Nu există estimări oficiale. Pentru că predicţiile privind migraţia polonezilor au fost atât de greşite, pentru că au fost atât de multe variabile, nu vedem rostul să facem predicţii, în condiţiile în care suntem aproape siguri că vor fi greşite”, a recunoscut ministrul.

David Lidington a dat asigurări că toate măsurile pe care le va lua guvernul britanic se vor conforma normelor Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri