Bucureştiul, decor de film. „The Necessary Death of Charlie Countryman” a fost prezentat la Festivalul Sundance

Data publicării:
1-45628

Regizorul peliculei,Fredrik Bond, a ales Bucureştiul pentru că îşi dorea un decor mai puţin surprins în filme, capabil să completeze natura complexă a poveştii de dragoste dintre cele două personaje: americanul Charlie Countryman şi românca Gabi Banyai.

Shia LaBeouf, în rolul lui Charlie Countryman | sundance.org
Afişul oficial | sundance.org

Filmul „The Necessary Death of Charlie Countryman” este o poveste sumbră de dragoste între două persoane nu neapărat potrivite, înfiripată într-un oraş est-european în care crimele şi violenţa sunt la ele acasă. Americanul Charlie (interpretat de Shia LaBeouf) porneşte într-o călătorie de autocunoaştere care îl conduce la Bucureşti, unde o întâlneşte pe misterioasa şi atrăgătoarea Gabi (Evan Rachel Wood). Din dragoste, Charlie îşi pune viaţa în pericol.

Regardless the Question, Love Is the Answer

Dragostea este întotdeauna răspunsul cel mai la îndemână însă, cumva, este cel mai dificil ţel pentru unii oameni. Îmi place contrastul acestei lumi pline de violenţă, ură şi crime, unde mai presus de toate există dragoste”, spune Wood, potrivit Reuters.

Aflat la lungmetrajul său de debut, regizorul suedez Fredrik Bond spune că „Charlie trebuie să treacă printr-o călătorie destul de dificilă, dar şi foarte romantică, aşadar aveam nevoie de un oraş care are ceva special”.

Evan Rachel Wood (25 de ani) mai spune că legătura pe care Charlie şi Gabi o simt în momentul în care se întâlnesc a rezonat cu propria-i experienţă, cu ceea ce a simţit pentru soţul ei, actorul Jamie Bell, în momentul în care s-au cunoscut la Festivalul Sundance şi şi-au înfiripat relaţia, în 2005. „Ne-am îndrăgostit imediat, pentru că aşa trebuia să se întâmple; a fost soarta”, spune ea.

The Necessary Death of Charlie Countryman @ Sundance Festival

Fredrick Bond, câştigător de numeroase premii pentru reclame, spune că a fost nerăbdător să lucreze cu Shia LaBeouf (26 de ani) şi Evan Rachel Wood, pe care îi numeşte „cei mai talentaţi tineri actori ai generaţiei lor”.

Accent românesc cât mai realist, consumul de LSD cât mai realist

Shia LaBeouf spune la rândul său că a început să elaboreze rolul lui Charlie încă de acum trei ani, când a citit pentru prima dată scenariul. Într-una din scene, eroul trebuie să ingereze LSD, aşa că LaBeouf şi-a luat rolul în serios şi a consumat substanţa reală.

Pentru rolul româncei Gabi, o interesantă violoncelistă cu o slăbiciune pentru băieţii răi, Wood a fost nevoită să îşi perfecţioneze accentul românesc, fără ajutorul unui specialist. În acest scop, ea a călătorit prin Bucureşti căutând inspiraţia. „Este foarte stresant, pentru că vrei să faci lucrurile aşa cum trebuie; mi-am dorit să fiu foarte precisă, deoarece de multe ori atenţia îţi este distrasă. Poţi exagera cu accentul”, spune actriţa.

Cele mai importante provocări din timpul filmărilor, spune regizorul, au fost scenele de acţiune şi bătăi, în special pentru că LaBeouf şi-a făcut propriile cascadorii.

Filmul ar putea sfida arhetipul unei proveşti tradiţionale de dragoste prin personajele sale feroce într-un mediu dur, dar frumos, însă LaBeouf şi Wood speră ca spectatorii să plece de la film cu mesajul sincerităţii în dragoste, notează Reuters.

Câteva cronici ale filmului au apărut aici: Variety, Hollywood Reporter, The Guardian, Collider, IndieWire, Film School Rejects, Joblo, Screen Daily.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri