Burgeri gratis pentru bugetarii americani

Data publicării:
Shake Shack Raises Prices For Upcoming IPO
CHICAGO, IL - JANUARY 28: In this photo illustration a cheeseburger and french fries are served up at a Shake Shack restaurant on January 28, 2015 in Chicago, Illinois. The burger chain, with currently has 63 locations, is expected to go public this week with an IPO priced between $17 to $19 a share. The company will trade on the New York Stock Exchange under the ticker symbol SHAK. (Photo Illustration by Scott Olson/Getty Images)

Sute de mii de angajaţi din sectorul public american rămân în concediu fără plată până în ianuarie. Negocierile de ieri din Congres pe tema bugetului au eşuat şi nimeni nu pare să vrea să cedeze. Patronul unui restaurant fast food din Washington vine în ajutorul angajaţilor afectaţi.

Prima oară când a decis să le ofere burgeri gratis angajaţilor din administraţie, aflaţi în concediu fără plată, a fost la blocajul guvernamental de acum cinci ani. Atunci a durat mai mult de două săptămâni, iar generozitatea sa aproape că l-a băgat în faliment. În ciuda riscurilor, nu a renunţat.

Peter Tabibian, proprietar: Ne pare foarte rău că de sărbători sunt atâţia angajaţi din administraţie, care nu pot munci şi nu ştiu când se vor putea întoarce la serviciu.

Blocajul parţial în care a intrat administraţia americană durează deja de o săptămână şi nu sunt semne că rivalii democraţi şi republicani se vor pune prea curând de acord asupra bugetului. Punctul nevralgic îl reprezintă finanţarea zidului, pe care Donald Trump vrea să-l ridice de-a lungul frontierei cu Mexic, pentru a combate imigraţia clandestină.

Peter Tabibian, proprietar: Sperăm ca politicienii să vină la Z-Burger şi să se aşeze împreună la un burger gustos şi suculent şi să rezolve problema asta pentru ca oamenii să se poată întoarce la muncă. La un burger poţi să rezolvi orice!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri