Bursa din SUA a revenit pe creștere

Data publicării:
Markets Stabilise After Turbulence Last Week
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 20: An employee views trading screens at the offices of Panmure Gordon and Co on October 20, 2014 in London, England. Markets stabilised over the weekend following global turbulence amid fears over the Ebola virus and global economic concerns. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Bursa de la New York a revenit pe creştere la debutul şedinţei de marţi, după scăderea spectaculoasă de marți, informează Agerpres.

Markets Stabilise After Turbulence Last Week
FOTO: Gulliver/Getty Images

Toţi cei trei indici principali au înregistrat scăderi de 2% la debutul şedinţei, dar imediat au revenit în teritoriul pozitiv.În jurul orei 14.45 GMT, indicele Dow Jones Industrial Average afişa o creştere de 0,19%, după ce luni a pierdut aproape 1.600 de puncte şi a închis şedinţa cu un declin de 4,6%, în timp ce indicele Nasdaq s-a apreciat cu 0,29% iar indicele S&P 500 a crescut cu 0,2%.

„Scăderi de 3% într-o singură zi au reprezentat oportunităţi de cumpărare pentru companiile din S&P 500 după criza financiară”, a declarat Lori Calvasina, analist la RBC Capital Markets.

Bursa de la New York a avut o luni neagră, ce a dat frisoane investitorilor şi brokerilor pe pieţele financiare, iar prăbuşirea cotaţiilor "a declanşat" toate alarmele în Statele Unite.

Indicele Dow Jones de Industriales a încheiat sesiunea la 24.345,75 puncte, cu 4,6% mai puţin faţă de şedinţa precedentă. A fost a doua zi consecutivă de scădere şi cea mai mare depreciere procentuală începând din 2011. În acel an, neîncrederea generalizată în viabilitatea euro şi temerile legate de situaţia delicată privind datoria publică în Spania şi Italia, în plin colaps al economiei Greciei, au dus la "un august de puternice scăderi pe pieţele bursiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri