BUSINESS CLUB. Armata germană are fabrică de cosmetice pentru uz propriu

Data publicării:
1411armata 20germana-33516

Nu se apucă acum soldații să se fardeze, poate doar cu cremă neagră, dar fac tot felul de creme de protecţie solară ca să nu îi ardă soarele. Asemenea produse pot fi cumpărare și de pe piață, așadar nu e nevoie de o fabrică de milioane de euro.

Un audit federal a scos la iveală o serie de cheltuieli inutile pe care armata germană le face, anunță cotidianul britanic Telegraph. Asta deși guvernanții de la Berlin au fost foarte vocali în a critica Grecia și alte state din zona euro pentru că nu sunt în stare să strângă bani din taxe în mod eficient.

Armata germană a cheltuit 20 de milioane de euro pentru a ridica o fabrică unde se produc cosmetice și insecticide. La o asemeena investiție a ieșit o fabrică mare cu producție pe măsură. Folosesc soldații germani cremele de protecție, balsamurile de buze sau sprayurile nazale, dar producția e prea mare. 90 la sutã dintre produsele fabricii au ajuns în depozite, unde cel mai probabil vor expira.

Iar fabrica armatei nu este singurul exemplu de risipă. Auditul mai arată și că o agenție federală cu doar 1.800 de angajați are 4.350 de computere.

Cu aceste exemple în față, autorii auditului spun că deficitul ar putea fi redus prin evitarea risipei. Guvernul de la Berlin vrea să reducă deficitul bugetar de la 18,8 miliarde de euro la 17,1 miliarde de euro anul viitor. Negociatorii pentru buget ai executivului german au vrut să arate că, prin introducerea unei discipline bugetare strice, Germania pune în practică recomandările pe care le face partenerilor europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri