BUSINESS CLUB. Cele mai scumpe arme

Data publicării:
armament 1

F-22. Este una dintre cele mai periculoase arme produse vreodată de omenire. Poate lovi de la distanţă atât de mare încât inamicul nici măcar nu apucă să îl vadă. Conceperea sa a costat aproape 80 de miliarde de dolari. Ceea ce face ca F-22 să fie şi una dintre cele mai scumpe arme din istorie. Însă nu cea mai scumpă.

Dezvoltarea submarinelor din clasa Virginia a costat cu 4 miliarde de dolari mai mult decât programul F-22. Dotate cu aproape 40 de arme diferite, aceste submarine sunt fără dar şi poate asasinii invizibili ai oceanelor lumii. Asasinul vizibil al oceanelor lumii este însă distrugătorul Arleigh Burke.

La bordul lui Arleigh Burke lucrează tot timpul peste 300 de militari, iar crearea acestei nave a costat peste 100 de miliarde de dolari.

Însă supermaţia militară este tot în aer. În momentul în care testarea va fi încheiată, Joint Strike Fighter, cunoscut sub numele său scurt, F-35, va fi cel mai puternic şi mai scump avion de vânătoare din toate timpurile. Factura totală a proiectului: 320 de miliarde de dolari. Viteza maximă? Aproape 2.000 de kilometri pe oră. F-35 va fi aşadar încununarea unui secol de evoluţie militară, care nu ar fi fost posibilă fără tragedia celor două războaie mondiale şi paranoia Războiului Rece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri