BUSINESS CLUB. Risipă la Pentagon: va fi distrusă muniție de război în valoare de 1,2 miliarde de dolari

Data publicării:
pentagonn

În armata americană lucrurile stau în felul următor: o divizie constată că are prea multe gloanțe. Nu mai are unde să le depoziteze. Așa că decide să le distruga.

În felul acesta, este eliminat riscul ca armamentul sa ajungă în mâinile cui nu trebuie. Însa muniția excedentară nu ajunge, astfel, în dotarea altor divizii care ar avea nevoie de ele.

În armata Statelor Unite, comunicarea între Infanterie, Marină și Aviație este de multe ori inexistentă. Așa se face că, în următoarea perioadă, va fi distrusă muniție de război în valoare de 1,2 miliarde de dolari, arată un raport guvernamental obținut de USA Today.

Muniție care ar putea fi folosită în continuare dacă ar exista un simplu schimb de informații între magaziile armatei.

Iar acesta nu este singurul exemplu de risipă la Pentagon, care, în ciuda unui buget din ce în ce mai mic, nu reușește să își gestioneze nici măcar resursele pe care le are.

Anul trecut, jurnaliștii de la Reuters au aflat ca în contabilitatea armatei domnește haosul.

Echipament în valoare de câteva sute de milioane de dolari a fost cumpărat în exces. Și, la fel ca în cazul muniției, risca să fie trimis la casat.

În plus, unii contabili de la Pentagon au declarat că au fost nevoiți sa modifice cifrele din acte, astfel încât să corespundă nu cu realitatea, ci cu documentele Trezoreriei.

O anchetă internă a Pentagonului a arătat că numai între 2003 și 2011, Pentagonul au fost rătăcite 5,8 miliarde de dolari. Unde au ajuns acești bani încă nu se știe.

Totuși, aceste sume pălesc pe lânga ceea ce ar putea fi cea mai mare risipă din istoria armatei americane: dezvoltarea avionului de vânătoare F-35. Bugetul alocat de Pentagon pentru acest avion deja a fost depășit cu 167 de miliarde dolari.

Iar factura totală a conceperii, achiziției și întreținerii acestor avioane în următoarele decenii s-ar putea ridica la o mie de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri