BUSINESS CLUB. Tehnologiile viitorului: de la medicină la exploatarea apei oceanelor

Data publicării:
desalinizare

Paralizat acum aproape zece ani într-un accident, Tim Hemmes a primit în urmă cu trei ani un implant cerebral din partea cercetatorilor Universității din Pittsburg. A devenit astfel unul dintre primii oameni capabili să controleze o proteză cu ajutorul minții. Acesta este viitorul medicinei, spune un raport al Forumul Economic Mondial, citat de MarketWatch. Iar cei care vor investi în aparatura medicală controlată cu ajutorul creierului vor putea câștiga miliarde.

Bani vor putea fi făcuți și din energia regenerabilă, chiar dacă în ultimii ani și-a pierdut avântul din cauza costurilor de producție și distribuție în continuare ridicate. Antreprenorii care vor găsi o capacitate prin care energia verde să poată fi stocată în baterii ultra-performante se vor îmbogăți. Fără capacitați de stocare, energia regenerabilă va continua să depindă de bătaia vântului și de puterea razelor solare.

De un nou tip de baterii au nevoie și mașinile electrice. Unele care să se încarce la fel de rapid ca plinul făcut unei mașini pe carburanți, într-o benzinărie. Adică în doar câteva minute. Tesla va încerca să creeze un acumulator în viitoarea sa fabrică de baterii.

Forumul Economic Mondial crede că viitorii miliardari vor fi și cei care vor reuși sa exploateze apele oceanelor. În acest moment există tehnologii care scot sarea din apa oceanelor. Este creată astfel apă potabilă. Însă desalinizarea produce și o cantitate mare de reziduuri. Dar de curând s-a aflat că, pe lângă sare, se gasesc și materiale prețioase precum litiu, magneziu sau uraniu. În prezent toate aceste reziduuri sunt aruncate înapoi în ocean. În viitor vor putea fi transformate în materii prime valoroase pentru industrie.

Însă cea mai valoroasă tehnologie nu numai că va face parte din viitor, ci va putea să îl prevadă. Cu cât crește mai mult capacitatea de calcul a computerelor, cu atât vor putea analiza mai repede cantități uriașe de informații. Vor ajunge astfel să emită prognoze economice și sociale din ce în ce mai precise. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri