Cabaretul Moulin Rouge, în doliu: legendarul său patron, Jacki Clerico, a murit

Data publicării:
1-43837

Doborât de un cancer fulgerător, Jacki Clerico s-a născut în martie 1929 şi i-a succedat tatălui său Joseph în 1962 la conducerea cabaretului. Moulin Rouge, fondat în 1889, este locul naşterii „french cancan”-ului imortalizat de Henri de Toulouse-Lautrec în tablourile sale.

Cu toate că predase conducerea cabaretului mai departe fiului său, Jean-Jacques, Jacki a continuat să dea indicaţii, după ce în ultimii 50 de ani a reuşit să redea strălucirea şi fastul localului. Spectacolele care au consacrat Moulin Rouge în Belle Epoque, penele şi french cancan-ul au revenit, o nouă scenă şi un acvariu gigant au fost instalate, atrăgând an după an zeci de mii de spectatori.

Înconjurat de o echipă de 400 de colaboratori, Jackie Clerico a contribuit prin cei 50 de ani de prezenţă zilnică la notorietatea Moulin Rouge, considerat unul din cele cunoscute cabarete din lume şi una din cele mai frumoase ferestre ale Franţei”, se scrie în comunicatul cabaretului, transmis luni presei franceze.

Jacki Clerico este înmormântat vineri la Neuilly, lângă Paris, în prezenţa trupei Doriss Girls - dansatoarele de la Moulin Rouge -, a întregului personal al cabaretului şi a celor apropiaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri