Cadou de anul nou de la Vladimir Putin: Gérard Depardieu primeşte cetăţenia rusă

Data publicării:
gerard 20depardieu 20motociclist 20mfax-41782

Potrivit unui comunicat oficial de la Kremlin citat de publicaţia franceză Le Figaro, Vladimir Putin a semnat un decret în acest sens, „acordându-i lui Gérard Depardieu cetăţenia rusă”.

Liderul de la Moscova îşi anunţase disponibilitatea unui asemenea gest în tradiţionala conferinţă de presă de final de an susţinută în faţa jurnaliştilor ruşi. „Dacă Gérard vrea cu adevărat să primească un permis de şedere sau un paşaport rusesc, această afacere este ca şi rezolvată într-o manieră pozitivă. Avem o relaţie foarte prietenoasă şi personală, deşi nu ne vedem prea des”, spunea el pe 20 decembrie 2012.

Cu câteva zile înainte, Gérard Depardieu anunţa într-o scrisoare deschisă adresată premierului francez Jean-Marc Ayrault că renunţă la cetăţenie. Celebrul artist s-a declarat jignit de faptul că Ayrault a calificat mutarea sa în Belgia „jenantă” şi „un gest lipsit de patriotism”.

Guvernul socialist a adoptat recent o nouă politică fiscală prin care averile mai mari de un milion de euro sunt impozitate cu 75%. Din această cauză, mai mulţi dintre bogaţii Franţei au ales să se stabilească în ţări cu fiscalitate mai prietenoasă. Depardieu spune că a plătit impozit de 85% pe veniturile din 2012 şi că a contribuit cu 145 de milioane de euro la bugetul statului de-a lungul carierei.

Anterior, actorul francez s-a mutat într-un sat belgian şi şi-a scos la vânzare toate proprietăţile pe care le avea în Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri