Cadoul de 367 milioane de dolari primit de Erdogan de la emirul Qatarului

Data publicării:
Președintele Turciei, Recep Erdogan
Președintele Turciei, Recep Erdogan Foto: Guliver/ GettyImages

Emirul Qatarului i-a oferit în dar preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, un avion Boeing 747-8, despre care se spune că este cel mai mare şi mai costisitor aparat privat din lume, a relatat joi cotidianul turc Yeni Şafak, citat de agenţia Xinhua, relatează Agerpres

Merkel And Erdogan Mark 50 Years Of Turkish Immigration
Foto: Guliver/Getty Images

Avionul de lux, în valoare de circa 367 milioane de dolari, a aterizat pe aeroportul internaţional Sahiba Gokcen din Istanbul venind din Franţa, potrivit cotidianului turc.

Dotat cu diverse şi spaţioase cabine, saloane, săli de consiliu, zone de relaxare first-class, şi chiar cu spital propriu, avionul are o capacitate de transport de 94 de persoane, respectiv 76 de pasageri şi 18 membri ai echipajului.

Avionul, oferit de către emirul Qatarului, şeicul Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, este echipat de asemenea cu un sistem de divertisment Panasonic de înaltă clasă şi cu un sistem complet de securitate şi camere de luat vederi.

Boeingul 747-8 a fost anterior în serviciul companiei aeriene private Qatar Amiri Flight, care operează exclusiv pentru familia regală şi staff-ul guvernamental de rang înalt al regatului din Golf.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri