Câini confiscați și scoși la licitație pentru datoriile neplătite ale stăpânilor. "E o decizie benefică pentru animal dacă e maltratat"

Data publicării:
caine scos la licitatie
Foto: SETAM / BBC

Mai mulți câini de rasă care au fost confiscați, în urma unui ordin judecătoresc, pentru datoriile neplătite ale stăpânilor, au fost scoși la licitație pe un site pentru bunuri sechestrate deținut de statul ucrainean, potrivit BBC.

Licitația, care a atras numeroase critici în mediul online, a fost descoperită de un politician din opoziție, acesta subliniind că animalele de rasă sunt folosite ca “monedă de schimb”. Prețul de pornire pentru unul dintre câini din rasa ciobanesc german era de 44 de dolari, iar pentru celălalt exemplar, mult mai puțin.

Parlamentarul Mykhailo Volynets a spus că executorii judecătorești nu ar trebui să confiște animale nevinovate pentru datoriile stăpânilor lor.

Recuperarea datoriilor unui cetățean a fost doar unul dintre motivele care au condus la confiscarea câinilor, potrivit ministrului Justiției, Daniel Malyuska. Multe animale sunt luate de autorități pentru că au mușcat alte personae sau pentru a fi îndepărtați de proprietarii violenți.

“Chiar dacă unii câini sunt confiscați din cauza datoriilor stăpânilor, de cele mai multe ori se dovedește că această decizie este benefică pentru animal, dacă acesta este maltratat”, a adăugat ministrul ucrainean.

Animalele confiscate sunt deseori returnate proprietarilor în schimbul unei sume simbolice, a mai adăugat Malyuska, acesta dând de înțeles că astfel de practici ar putea fi interzise în viitor.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri