Sari la conținut

Calendar cu Putin, la un euro

Calendarul se intitulează „Tot anul cu președintele Rusiei” și este un „cadou” pus la cale de revista rusească „Zvezdîi i Sovetîi” (Vedete și ponturi).

Jurnalistul Steve Rosenberg de la BBC a răsfoit calendarul și spune că „țarul” poate fi văzut în diferite posturi și în diferite ținute, în funcție de lunile anului: Putin aprinzând o lumânare, Putin cu șapcă alături de un cal, Putin în tricou mirosind în floare, Putin în bustul gol pescuind. 

Fiecare pagină a calendarului are și un text, în general clișee însoțite de „maxime” pronunțate de liderul de la Kremlin. Luna martie, atunci când Vladimir Putin apare într-o postură sensibilă, mirosind o floare, se deschide cu fraza „Iubesc toate rusoaicele, cred că sunt cele mai talentate și cele mai frumoase”.

Mai marțial, în pagina pentru octombrie, Vladimir Putin apare în uniformă și spune: „Nimeni nu va avea superioritate militară asupra Rusiei”.

Schimbare de atmosferă luna viitoare: „Sunt plin de afecțiune față de câini și ei îmi întorc dragostea”, asigură președintele, care mângâie un cățeluș.