Camilo Guevara March, unul dintre fiii revoluţionarului Che Guevara, a murit la 60 de ani

Data publicării:
Camilo Guevara March se uită în zare.
Camilo Guevara March, unul dintre fiii revoluţionarului Che Guevara, a murit la 60 de ani. Foto: Profimedia

Camilo Guevara March, unul dintre fiii revoluţionarului cubanez de origine argentiniană Ernesto Che Guevara, a murit la vârsta de 60 de ani, luni, în Caracas, din cauza unei crize cardiace, a anunţat marţi preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, informează AFP.

„Cu profundă tristeţe, îi spunem la revedere lui Camilo, fiul lui Che şi promotorul ideilor sale”, a declarat preşedintele Cubei pe contul său de Twitter.

Potrivit agenţiei de presă cubaneză Prensa Latina, Camilo Guevara March se afla într-o vizită la Caracas în momentul în care a decedat luni în urma „unei embolii pulmonare care i-a provocat un infarct”.

Născut în 1962, Camilo era unul dintre cei patru copii pe care revoluţionarul marxist Ernesto Che Guevara, ucis de armata boliviană în 1967, i-a avut cu cea de-a doua soţie a lui, cubaneza Aleida March, ea însăşi o luptătoare de gherilă. Soţii Guevara au avut alţi trei copii: Aleida, născută în 1960, Celia, născută în 1963, şi Ernesto, născut în 1965.

Che Guevara a avut o altă fiică - Hilda, născută în 1956 şi decedată în 1995 - cu prima lui soţie, Hilda Gadea, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Camilo Guevara March, care era licenţiat în dreptul muncii, a fost directorul Centrului de Studii Che Guevara din Havana, o instituţie dedicată promovării operei şi gândirii filosofico-politice a tatălui său.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri