Carnaj în confruntarea dintre bande rivale într-o închisoare din Mexic: 28 de morți

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare
Foto: Shutterstock

28 de deținuți au murit și alți trei au fost răniți în urma unei înfruntări între două grupări rivale, ce a avut loc joi la o închisoare din Acapulco, în statul mexican Guerrero (sud).

inchisoare
Foto: Shutterstock

Într-un mesaj către mass-media, purtătorul de cuvânt al statului pe probleme de securitate, Roberto Alvarez Heredia, a anunțat că încăierarea între deținuți din zona de maximă securitate s-a soldat cu 28 persoane decedate și trei rănite.

Victimele au fost înjunghiate sau bătute până la moarte. Unele au fost decapitate. Cadavrele au fost descoperite peste tot în închisoare, inclusiv în bucătărie și în zona pentru vizitele conjugale. Nu sunt semne că ar fi fost folosite și arme de foc.

Autoritățile nu au dat detalii, iar numele victimelor nu au fost făcute publice. Ca urmare, rudele deținuților s-au strâns îngrijorate și au luat cu asalt gardul închisorii. Penitenciarul este supraaglomerat, găzduind peste 2.000 de deținuți.

A fost deschisă o anchetă, care vizează inclusiv personalul de pază din închisoare. 

 Acapulco este cel mai mare oraș din Guerrero, unul dintre statele mexicane care se confruntă cu o infracționalitate ridicată, fiind un adevărat centru al producției de opiu și una din zonele care îngrijorează serios Statele Unite.

Violența în închisorile din America Latină este, pe de altă parte, un fenomen recurent. În Mexic, potrivit datelor oficiale, din decembrie 2006 și până în mai anul acesta au fost 188.567 de crime în penitenciare. 

 

Citiți și: 

Sălbăticie de neimaginat într-o închisoare din Brazilia: 60 de morți

Răzbunare. Noi atrocități într-o închisoare din Brazilia: zeci de morți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri