Carnaj la moschee. Zeci de morți în două atentate comise în Afganistan

Data publicării:
afganistan atentat ranit spital
Foto: Guliver/GettyImages

Circa 60 de persoane și-au pierdut viața vineri în două atentate comise în Afganistan, unul vizând minoritatea șiită la Kabul, iar celălalt o moschee sunnită din centrul țării. Cele două atacuri criminale încheie o săptămână sângeroasă în întreaga țară, comentează AFP, preluată de Agerpres.

Civilians Killed As Suicide Bomber Targets Central Kabul
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit celui mai recent bilanț al Ministerului de Interne, cel puțin 39 de persoane au fost ucise și alte 45 au fost rănite într-un atac sinucigaș la Kabul, când un bărbat înarmat a deschis focul în mijlocul mulțimii de credincioși șiiți din moscheea Zaman, după care s-a aruncat în aer. Atentatul încă nu a fost revendicat, dar gruparea Stat Islamic (SI), alcătuită din extremiști sunniți și prezentă în Afganistan din 2015, a revendicat majoritatea atentatelor împotriva șiiților, în general sângeroase, comise în mijlocul mulțimii cu prilejul adunărilor pentru rugăciune.

În același timp, o moschee, sunnită de această dată, a fost vizată de un atac în provincia Ghor din centrul țării. Bilanțul este de cel puțin 20 de morți și zece răniți, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne. Guvernatorul provinciei unde a avut loc atacul s-a referit la un bilanț de 30 de morți, dar a exclus ideea că ar fi un atac cu caracter religios. În opinia sa, ținta vizată a fost comandantul poliției din această provincie, cea mai mare din țară, dar și una dintre cele mai sărace și mai conservatoare.

Atentatele de la Kabul și Ghor au avut loc într-o săptămână deosebit de sângeroasă în Afganistan cu trei atacuri importante, marți și joi, contra unor baze sau clădiri ale serviciilor de securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri