Carne de şobolan și vulpe, vândută drept vită, în China

Data publicării:
mister fox

Anunţarea acestei operaţiuni, care s-a desfăşurat în ultimele trei luni, are loc în contextul în care ţara se află încă sub şocul unor scandaluri alimentare anterioare, precum cel privind comercializarea de ulei alimentar „reciclat” sau contaminarea voită a laptelui praf pentru bebeluşi cu produse chimice periculoase.

În total, potrivit site-ului ministerului, au fost descoperite 382 de cazuri implicând carne, prezentată în mod fals ca fiind de oaie sau vită, expirată şi de produse conţinând carne toxică sau periculoasă.

904 suspecţi au fost arestaţi, iar peste 20.000 de tone de produse frauduloase din carne sau de calitate inferioară au fost confiscate.

În provincia Jiangsu, comercianţi cu amănuntul vindeau oaie, de fapt carne de şobolan şi de vulpe amestecată cu produse chimice. Alţi comercianţi, în Guizhou, amestecau o soluţie pe bază de peroxid şi ghiare de pasăre, o specialitate chinezească.

Ministerul Securităţii a subliniat că operaţiunea s-a înscris în cadrul unei anchete mai largi privind securitatea alimentară, incluzând descoperirea, în martie, a mii de porci morţi ce pluteau pe fluviul ce traversează Shanghai sau vânzarea de ulei de bucătărie „reciclat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri