Sari la conținut

Casa Albă: Înregistrarea cu decapitarea jurnalistului Steven Sotloff este autentică

 

Serviciile de informaţii americane au analizat înregistrarea video difuzată recent, care îl prezintă pe cetăţeanul american Steven Sotloff, şi au apreciat că este autentică”, a declarat Caitlin Hayden, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate naţională, scrie Mediafax.

Jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au revendicat marţi execuţia prin decapitare a unui al doilea jurnalist american, Steven Sotloff.

În această nouă înregistrare, intitulată „al doilea mesaj către America”, jurnalistul Steven Sotloff apare în genunchi, purtând o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat, care este înarmat cu un cuţit.

Bărbatul înarmat, îmbrăcat în negru, condamnă intervenţia Statelor Unite în Irak şi duce cuţitul la gâtul jurnalistului în vârstă de 31 de ani. Stefen Sotloff, dat dispărut de 12 luni, ar fi fost răpit pe 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia, dar răpirea sa a fost ţinută în secret.

Călăul, care s-a exprimat cu un accent britanic, prezintă apoi alt ostatic, un britanic identificat ca fiind David Cawthorne Haines, şi ameninţă că-l va executa.

„Revin, Obama, şi revin din cauza politicii tale externe arogante faţă de Statul Islamic”, a declarat bărbatul mascat în înregistrarea video de cinci minute.

Această înregistrare este asemănătoare celei difuzate la 19 august - primul mesaj către America - în care un insurgent cu accent britanic îl decapita pe jurnalistul american James Foley, în vârstă de 40 de ani. Jihadiştii afirmau în această înregistrare că Steven Sotloff va fi viitorul executat în cazul în care Statele Unite nu încetează bombardarea unor poziţii aflate sub controlul grupării în Irak. 

Pe aceeași temă