Sari la conținut

Casa Albă: Trump „se înţelege foarte bine” cu Angela Merkel

Preşedintele Donald Trump consideră Germania un aliat important al Statelor Unite şi se „înţelege foarte bine” cu Angela Merkel, a declarat purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, relatează Reuters, citat de News.ro.

G7 Leaders Meet In Sicily

Foto: Guliver / GettyImages

Ei se înţeleg foarte bine. El are mult respect pentru ea... .şi el consideră nu doar Germania, dar şi restul Europei, ca fiind un aliat important al Americii”, a precizat Sean Spicer.

Aceste declaraţii au loc la scurt timp după ce preşedintele Trump a lansat o serie de acuzaţii la adresa Germaniei, criticând atât surplusul comercial, cât şi cheltuielile militare „insuficiente” ale guvernului Merkel.

Donald Trump s-a plâns că excedentul comercial al Germaniei reprezintă un dezavantaj pentru Statele Unite, în special pentru că germanii nu participă în aceeaşi măsură la bugetul NATO.

Donald Trump şi-a afirmat, în urma turneului internaţional de săptămâna trecută, o poziţie din ce în ce mai antigermană şi antieuropeană.

În schimb, cancelarul german a avertizat că alianţa transatlantică este din ce în ce mai şubredă şi i-a îndemnat pe europeni să-şi ia soarta în propriile mâini, pentru că nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali precum Statele Unite.