Casa fostei șefe a Băncii Centrale din Ucraina a fost incendiată cu un cocktail Molotov. Gontareva: „Teroarea continuă”

Data publicării:
valeria gontareva wiki

Casa fostei președinte a Băncii Centrale din Ucraina, Valeria Gontareva, a fost incendiată marți. Incidentul a provocat indignare în cancelariile occidentale și în rândul comunității de afaceri ucrainene, potrivit cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Locuința situată la 20 de kilometri nord de Kiev a ars în toatalitate după ce a fost incendiată cu ajutorul unui cocktail Molotov, marți dimineață, a declarat aceasta pentru agenția de știri Interfax- Ucraina de la Londra, unde locuiește în prezent.

Teroarea continuă”, a început Gontareva, care a suferit mai multe intervenții chirurgicale după ce a fost lovită de o mașină în august în Marea Britanie. La începutul lunii septembrie, automobilul fiicei sale vitrege a fost incendiat în Kiev.

Asta nu mai este o serie de incidente, este teroare”, au adăugat aceasta.

Banca Centrală ucraineană a denunțat într-un comunicat „o încercare de intimidare a reformiștilor”, de „paralizare” a activităților lor și a de „a-i reduce la tăcere”.

Reprezentanța Comisiei Europene în Ucraina a catalogat drept Inacceptabilă „seria recentă de aparente atacuri”, iar Ambasada SUA a cerut „o anchetă urgentă și minuțioasă”.

Președintele Volodimir Zelenski a denunțat, de asemenea, într-un comunicat „o infracțiune brutală”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri