Sari la conținut

Cât costă biletele de intrare la petrecerea de aniversare a reginei Elisabeta a II-a

 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. FOTO: Gulliver/Getty Images 

Circa 10.000 de invitați sunt așteptați la 12 iunie pe strada The Mall, care se întinde de la Palatul Buckingham, între Green Park și St James's Park, pentru a se bucura de preparatele servite pe mesele care se vor întinde de-a lungul celebrului bulevard și de parada prilejuită de acest eveniment.

La rândul lor, regina și ducele de Edinburgh vor urca pe o scenă pentru a asculta discursurile prevăzute cu acest prilej, înainte de a lua loc în balconul regal alături de prințul William și de prințul Henry.

Peter Philips, care ajută la organizarea aniversării în calitate de director al Sports and Entertainment Ltd (SEL), a precizat că prețul intrării nu acoperă costul total al petrecerii și că agenția a stabilit un tarif fix.

Celebrările sunt destinate omagierii reginei, la împlinirea venerabilei vârste de 90 de ani, și includ o serie de manifestări naționale care se vor desfășura în întreaga țară și vor culmina cu banchetul de pe strada The Mall.

De asemenea, în data de 10 iunie va fi organizată o slujbă religioasă la catedrala Saint Paul, la care vor participa regina și prințul consort.

A doua zi, la tradiționala ceremonie Trooping the Colour, cunoscută și ca paradă de ziua de naștere a reginei, va avea loc la Horse Guards Parade — terenul destinat paradelor, pe drumul Whitehall din Londra.

Pe aceeași temă