Caz revoltător. Doi tineri indieni s-au întors după trei ani să-și viziteze familia și au fost omorâți cu pietre

Data publicării:
A Personal Encounter With India's Child Rape Survivors
Foto: GettyImages

Rudele unei femei din India care s-a căsătorit în afara castei sale și a fugit de acasă au omorât-o pe aceasta și pe soțul ei cu pietre. Cuplul s-a întors în satul natal după trei ani, pentru a-și vizita familia, relatează freemalaysiatoday.com, care citează AFP.

Cei doi tineri, în vârstă de 29 de ani, din același sat din sudul statului Karnataka, s-au căsătorit în urmă cu trei ani împotriva voinței familiilor lor și s-au mutat în Bangalore. Cuplul avea doi copii.

Ei s-au întors în sat luna trecută pentru a se întâlni cu membri ai familiilor.

Au fost zăriți de săteni, care l-au anunțat pe fratele femeii. Acesta a adunat o mulțime care i-a atacat și i-a ucis cu pietre”, a declarat un polițist, Guru Shanth, pentru AFP.

Acesta a precizat că trei dintre principalii suspecți au fost identificați și că printre aceștia se află fratele și unchiul femeii.”

Este cel mai recent dintr-un șir de așa-numite „crime de onoare” care sunt răspândite în zonele rurale ale țării.

Acestea sunt de obicei comise de rude apropiate sau de vârstnicii satului, pentru a proteja ceea ce ei numesc reputația familiei, într-un sistem rigid al castelor.

Potrivit statisticilor ONU, circa 1.000 din cele 5.000 de crime de onoare” care au loc în fiecare an la nivel mondial se petrec în India.

Cei găsiți vinovați de astfel de crime ar trebui să fie condamnați la pedeapsa cu moartea, potrivit unei decizii a Curții Supreme din India.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri