Cazul Khashoggi. Urme de acid găsite în puțul din grădina consulatului Arabiei Saudite

Data publicării:
Jurnalistul Jamal Khashoggi și prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman

Autoritățile turce au confirmat, joi, că au găsit urme de acid fluorhidric și alte substanțe chimice în puțul aflat în grădina consulatului saudit din Istanbul, scrie La Stampa. Investigatorii turci cred că ar fi vorba despre substanțe folosite pentru a dizolva rămășițele trupului lui Jamal Khashoggi. Jurnalistul a dispărut, în ziua de 2 octombrie, după ce a intrat în consulat.

Jurnalistul Jamal Khashoggi și prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman

Ipoteza că trupul jurnalistului a fost tranșat și dizolvat în acid a fost vehiculată și de consilierul președintelui Recepp Tayyip Erdogan, Yasin Aktay, prieten cu Khashoggi.

În presa turcă au apărut informații și că saudiții ar fi trimis, de la Riad, o echipă din care făceau parte un chimist și un toxicolog. Aceștia ar fi avut misiunea de a distruge probele și a curăța consulatul. Experții ar fi eliminat orice probă ADN sau organică din clădirile consulatului și grădină. În puț, însă, ar fi rămas urme chimice.

Tot jurnaliștii din Turcia scriu că anchetatorii au deja un dosar pregătit, însă așteaptă momentul oportun pentru a-l da publicității. Asta pentru că președintele Recep Erdogan ar vrea să exploateze la maximum această tragică povestea. De altfel, Erdogan a și lăsat să se înțeleagă că ar avea dovezi copleșitoare împotriva prințului Mohammed bin Salman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri