Cazul Mistral: Franţa neagă acordul cu Rusia

Data publicării:
mistral captura - 31 iulie 2015

Actualizare: Informaţii contradictorii pivind navele Mistral pe care Franţa trebuia să le livreze Rusiei. Oficiali de rang înalt de la Moscova susţin că s-a ajuns la o înţelegere prin care Franţa s-a angajat să despăgubească partea rusă.

În schimb, Francois Hollande spune că discuţiile se vor încheia săptămânile următoare. Contractul Mistral a devenit motiv de dispută între Paris şi Moscova, anul trecut, după ce Franţa a amânat livrarea navelor din cauza tensiunilor provocate de Rusia în Ucraina.

Moscova a cerut despăgubiri, însă autorităţile franceze vor să returneze doar sumele plătite de Rusia.

Franţa s-a angajat, în 2011, să construiască şi să furnizeze Rusiei două ambarcaţiuni de luptă, evaluate la 1,2 miliarde de euro. Prima ar fi trebuit livrată în toamna anului trecut, iar a doua la sfârşitul acestui an.


Suma a fost stabilită la 1,16 miliarde de euro, scrie agenţia France Presse. Contractul va fi reziliat în mod oficial săptămâna viitoare.

Franţa s-a angajat, în 2011, să construiască şi să furnizeze Rusiei două ambarcaţiuni de luptă evaluate la 1,2 miliarde de euro. Prima ar fi trebuit livrată în toamna anului trecut, dar din cauza rolului avut de Rusia în conflictul din Ucraina, autorităţile franceze au blocat tranzacția. Cea de-a doua urma să ajungă în posesia armatei ruse spre sfârşitul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri