Ce a pățit o femeie care și-a injectat intravenos suc de fructe

Data actualizării: Data publicării:
smoothie shutterstock_754798162
Foto: Shutterstock

O chinezoaică de 51 de ani a crezut că e bine să-și injecteze intravenos un mix din sucuri de fructe, gândindu-se ca ar profita astfel mai bine de aportul de nutrienți. Numai că experiența sa cu „smoothie”-ul intravenos era s-o coste viața.

chinezoaica fructe
O chinezoaică era să moară după ce și-a injectat intravenos suc de fructe Foto: scmp.com

Fructele și legumele fac foarte bine sănătății. Este recomandarea care face înconjurul lumii. Fructele și legumele hidratează și aduc mineralele și vitaminele indispensabile bunei funcționări a organismului. Iar fibrele pe care le conțin facilitează digestia, curăță organismul și încetinesc absorbția glucozei și colesterolului. Fructele și legumele limitează astfel luarea în greutate și reduc riscul de boli cardiovasculare. Este ceea ce auzim zi de zi. Asta a auzit și o femeie din China, care s-a gândit că ar putea beneficia direct și mai rapid de toate aceste binefaceri, dacă și-ar injecta suc de fructe direct în venă. Povestea ar putea părea incredibilă, dar este adevărată. A relatat-o chiar ziarul chinez de limbă engleză Xiaoxiang Morning Herald, care a decis să facă din acest fapt divers o știre pentru a avertiza alte persoane tentate să procedeze precum chinezoaica.

Rinichi, ficat, inimă infectate

Experimentul aproape a costat-o viața pe Zeng. Femeia în vârstă de 51 de ani și-a injectat în sânge un smoothie făcut din 20 de fructe. Imediat, s-a simțit rău. A ajuns la spital într-o stare îngrijorătoare, a relatat medicul care a tratat-o și care a crezut că e bine să vorbească presei despre acest caz.

„A vrut să-și introducă vitaminele direct în corp, crezând că astfel va profita la maximum de beneficiile lor. A pus smoothie-ul într-o pungă de plastic și și-a administrat-o pe post de perfuzie”, a povestit medicul.

Foarte repede, Zeng a început să se simtă rău. A început să aibă furnicături în braț, apoi a făcut febră. Îngrijorat, soțul a dus-o imediat la spital. A fost internată la terapie intensivă. Doctorul Liu Jianxiu a constatat că femeia suferea de o infecție gravă, care se răspândise în tot organismul. Rinichii îi erau afectați, la fel și ficatul și inima. A fost supusă dializei și i s-a administrat un tratament cu antibiotice.

Cinci zile de terapie intensivă

După cinci zile de terapie intensivă, pacienta a fost transferată la departamentul pentru afecțiuni renale. A început să se pună încet-încet pe picioare și acum este în afara oricărui pericol.

Conștientă că a fost la un pas de moarte, a acceptat să vorbească despre nefericita ei experiență. „Am crezut că fructele proaspete sunt deosebit de  hrănitoare și că mi-ar face bine să mi le injecteze direct în corp. N-aveam nici cea mai mică idee despre cât de mult rău îmi voi face”, a declarat ea.

Evident, femeia n-ar sfătui acum pe nimeni să procedeze la fel ca ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri