Ce a povestit premierul Japoniei după ce s-a mutat într-o casă despre care se spune că e bântuită de fantome

Data publicării:
Fumio Kishida premierul japoniei vorbeste de la pupitru
Kishida Fumio, premierul Japoniei. Foto: Profimedia Images

Fumio Kishida este primul premier din ultimii nouă ani care locuieşte la reşedinţa oficială a şefului guvernului de la Tokyo, care ar fi bântuită de fantome. Kishida a declarat luni că doarme buştean de când s-a mutat.

Clădirea care este reședința oficială a șefului guvernului japonez, situată chiar în centrul capitalei Tokyo, a rămas nelocuită în timpul mandatelor ultimilor doi predecesori ai lui Kishida - Yoshihide Suga şi Shinzo Abe.

În 1936, reşedinţa a fost scena unei tentative de lovitură de stat, în timpul căreia mai mulţi înalţi responsabili, printre care un ministru al finanţelor, au fost asasinaţi de tineri ofiţeri ai armatei imperiale japoneze.

Timp de ani de zile, fantomele unor persoane implicate ar fi bântuit culoarele reşedinţei, însă Kishida a declarat luni că el se simte odihnit şi bine dispus după primele sale nopţi petrecute în clădire.

„Am dormit bine ieri”, a declarat el în faţa jurnaliştilor care l-au întrebat dacă s-a întâlnit cu vreuna dintre faimoasele fantome ale reşedinţei.

„Nu am văzut deocamdată niciuna”, a dat asigurări premierul nipon, potrivit Agerpres, care preia AFP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri