Ce fură australienii din parcurile zoo

Data publicării:
zoo

Întreaga colecție de șerpi, șopârle și broaște țestoase din cadrul unui parc natural din apropierea orașului australian Newcastle a fost furată, conform unui anunț făcut duminică de proprietarii rezervației, informează DPA.

Responsabilii Blackbutt Reserve au declarat că hoții au pătruns duminică dimineața în incinta parcului și au sustras toate reptilele, cu excepția uneia.

Ca urmare a acestui incident, spectacolul cu reptile care se organizează zilnic în rezervația de 200 de kilometri, situată la nord de Sydney, a fost anulat. Evenimentul atrage un număr mare de copii. 

Susținătorii rezervației au scris pe pagina oficială de Facebook a acesteia că și alte parcuri naturale ar fi fost prădate pe parcursul săptămânii trecute, fiind furate zeci de reptile.

Dr. Rebecca Johnson, directoare a Australian Museum Research Institute, a declarat că pe site-urile de vânzări se înregistrează o intensificare a activităților de comerț ilegal cu animale native din Australia. Aceasta a precizat pentru publicația The Age că un exemplar de șopârlă din familia scincide poate valora până la 400 de dolari australieni în această țară, însă poate ajunge la 10.000 de dolari australieni (7.900 de dolari americani) pe piața internațională. 

În luna iulie, autoritățile vamale din Australia au destructurat o grupare specializată în traficul internațional cu animale, ce avea legături în Norvegia și Italia. Un bărbat din Australia a fost amendat cu 2.000 de dolari pentru comerț ilegal cu reptile exotice, precizează sursa citată.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri