Ce riscă România dacă nu primește refugiați. Costurile pot ajunge la un miliard de euro

Data publicării:
EVADARE REFUGIATI IDOMENI 5 - GettyImages-515590168-3

 

FOTO: Gulliver/GettyImages

Potrivit unui proiect de reformă a regulilor de azil, document pregătit de Comisia Europeană și consultat de Financial Times, taxa ar urma să fie stabilită la 250.000 de euro pentru fiecare refugiat refuzat.

Primii refugiaţi au ajuns în România în luna martie. Este vorba despre 15 persoane care au venit de la Atena cu un avion de linie. După ce au fost finalizate formalităţile, timp de o oră, refugiaţii au fost urcaţi într-un microbuz al Ministerului de Interne şi, însoţiţi de o dubă a Jandarmeriei, duşi la Centrul de refugiaţi de la Galaţi.

În 2016 şi 2017, România ar urma să primească aproximativ 4.200 de refugiaţi.

Noi praguri îngrijorătoare sunt atinse în criza refugiaţilor. Numărul minorilor neînsoțiți care au cerut azil în Europa, anul trecut, a crescut de aproape patru ori față de 2014.

Concret, în 2015 au fost aproape 90.000 de cazuri, arată un raport al Agenţiei Europene de Statistică, Eurostat. 92 la sută din aceşti minori sunt băieţi, peste jumătate au între 16 şi 17 ani şi tot peste jumătate din ei provin din Afganistan. În 16 la sută din cazuri, ţara de origine e Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri