Ce s-a întâmplat cu acțiunile Facebook după audierea lui Mark Zuckerberg

Data publicării:
Facebook CEO Mark Zuckerberg Testifies At Joint Senate Commerce/Judiciary Hearing
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat marți noapte în Senatul american. El şi-a cerut scuze în faţa lumii întregi pentru că reţeaua sa socială a permis sustragerea datelor a 87 de milioane de utilizatori şi folosirea lor în scopuri politice. Zuckerberg şi-a asumat răspunderea pentru erorile comise şi a promis că va lua măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. A fost o audiere maraton - a durat aproape cinci ore, iar şeful Facebook nu a terminat de dat explicaţii: noaptea viitoare va trebui să meargă şi în Camera Reprezentanţilor. Prima reacţie după audierea din Senat a fost pe bursă.

Facebook CEO Mark Zuckerberg Testifies At Joint Senate Commerce/Judiciary Hearing
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Miliardarul de 33 de ani care conduce Facebook a trebuit să facă faţă tirului de întrebări venite din partea unui număr neobişnuit de mare de senatori, mai mult de 40.

Miza a fost să convingă pe toată lumea - pe congresmeni, investitori şi pe cele peste 2 miliarde de utilizatori că pot avea încredere în reţeaua socială.

Cel puţin în opinia investitorilor, Mark Zuckerberg s-a descurcat bine. La bursa de la New York acţiunile Facebook au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii doi ani - de 4,5 la sută. În sfârşit o zi bună pentru companie, după ce scandalul Cambridge Analytica i-a adus pierderi de zeci de miliarde.

De la izbucnirea scandalului compromiterii datelor personale, Facebook face eforturi disperate să recâştige încrederea utilizatorilor. Săptămâna trecută, a anunţat inchiderea a peste 270 de pagini şi conturi false, administrate de una dintre cele mai cunoscute "ferme de troli" din Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri