Ce se va întâmpla cu femeia creștină care a scăpat de spânzurare în Pakistan. Islamiștii sunt furioși

Data actualizării: Data publicării:
Asia Bibi, femeia crestina condamnata la moarte in Pakistan, pentru blasfemie
Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în urmă cu opt ani, dar Curtea Supremă din Pakistan a anulat decizia

Femeia creștină achitată în Pakistan, după ce fusese condamnată la moarte pentru blasfemie și ținută la carceră timp de 8 ani, plănuiește să plece din țară, spun apropiații ei. Asia Bibi va fi eliberată în scurt timp din închisoare, acolo unde a ajuns în 2010, când a băut o gură de apă din cana pe care o ducea unor fermieri musulmani. Gestul femeii i-a înfuriat pe bărbați, care i-au cerut să se convertească la islam. Pentru că Asia Bibi a refuzat, ea a fost acuzată de blasfemie contra profetului Mohammed și condamnată la moarte prin spânzurare.

asia bibi
Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în urmă cu opt ani, dar Curtea Supremă din Pakistan a anulat decizia

Decizia de miercuri a Curții Supreme din Pakistan a provocat proteste violente la Islamabad. Radicalii islamiști au blocat drumurile și au ars cauciucuri, furioși că judecătorii nu au menținut pedeapsa cu moartea.

Peste 1.000 de islamiști au blocat o șosea principală care leagă capitala Islamabad de orașul Rawalpindi, unde se află închisoarea în care a fost ținută prizonieră Asia Bibi. Islamiștii au cerut ca femeia să fie spânzurată și au amenințat cu violențe. Autoritățile din Pakistan au detașat pe străzi trupele paramilitare, care să spargă blocada.

Achitarea Asiei Bibi a ridicat imediat îngrijorări cu privire nu numai la siguranța ei, dar și a familiei acesteia, precum și a completului de trei judecători care a exonerat-o.

Locul în care femeia în vârstă de 54 de ani se află acum nu a fost făcut public, de teama unor posibile represiuni.

„Nu are încotro și va pleca din țară în curând”, a declarat fratele Asiei Bibi. Acesta nu a dezvăluit în ce țară va ajunge femeia, însă atât Franța, cât și Spania i-au oferit deja azil.

Soțul femeii și copiii lor s-au întors din Marea Britanie, în așteptarea deciziei Curții Supreme.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri