Mihai Șora: Ce trebuia să învețe Ponta de la Castro

Data actualizării: Data publicării:
mihai sora fb

Filosoful Mihai Şora trece în revistă trei lucruri „de bine” despre fostul lider cubanez Fidel Castro, care a murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani.  Filosoful a scris pe pagina sa de Facebook că Fidel Castro a avut un prenume frumos, că a fost totuşi botezat, ceea ce nu l-a făcut mai bun, şi că în anii 1950 şi-a dat doctoratul în drept „pe bune”, lucru pe care l-ar fi putut învăţa de la el şi fostul prim-ministru al României, relatează News.ro.

mihai sora fb

„Avea un prenume frumos. Fidel vine din latinescul fides şi trimite la credinţă. Deşi situaţia nu era tocmai simplă în familia Castro, iar băieţelul Fidel a fost, ani la rând, un băieţel ilegitim, părinţii lui au hotărât că el ar trebui, totuşi, botezat: şi l-au botezat la vârsta de nouă ani (ceea ce, până la urmă, nu a contat prea mult, iar micuţul Fidel nu a devenit neapărat creştinul, iubitorul de semeni, adultul responsabil Fidel).
În anii ’50, şi-a dat doctoratul în drept: un doctorat de-adevăratelea, cum se făcea pe vremuri (lucru pe care l-ar fi putut învăţa şi fostul nostru premier de la şeful cubanez)”, scrie Mihail Șora despre punctele „de bine” ale lui Fidel Castro.

„La dispariţia tovarăşului Fidel Castro, mă grăbesc să-l reascult pe domnul Compay Segundo (chitarist cubanez - n.r.) . Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră”, şi-a încheiat mesajul filosoful Mihai Șora, care a împlinit de curând 100 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fidel Castro, care a condus Cuba pentru aproape jumătate de secol, este considerat una dintre efigiile Războiului Rece, personaj care a exercitat deopotrivă fascinație și ură. Pentru mulți, rămâne în primul rând un dictator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri