Cea mai lungă călătorie cu trenul din istorie: Aproape 19.000 km, prin 13 țări, în 21 de zile

Data publicării:
oameni in gara, langa un tren
Tot acest traseu de 18.755 km, care traversează 13 țări din lume, ar putea fi parcurs în aproximativ 21 de zile. Foto: Profimedia Images

Din Portugalia în Singapore în 21 de zile. Atât ar dura călătoria între cele două țări cu trenul, prin cel mai lung traseu feroviar continuu din istorie - aproape 19.000 km.

Datorită deschiderii unei noi linii de cale ferată în Laos, la începutul lunii decembrie, acum este posibil să călătorim din Portugalia până în Singapore doar cu trenul, ceea ce stabilește un nou record pentru cea mai lungă călătorie feroviară continuă posibilă, potrivit Euronews.

Tot acest traseu de 18.755 km, care traversează 13 țări din lume, ar putea fi parcurs în aproximativ 21 de zile, spun experții, iar prețul pentru o astfel de călătorie ar putea ajunge la 1.200 de euro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acest timp estimat sunt incluse și câteva opriri peste noapte, necesare pentru a face legăturile între trenuri și pentru a rezolva vizele și alte documente.

Până acum, o călătorie continuă cu trenul pe această rută s-ar fi încheiat în Vietnam, după aproximativ 16.898 km. Pentru a călători apoi la Singapore, pasagerii ar fi trebuit să ia un autobuz din Saigon, prin Cambodgia până în Bangkok.

Întreaga călătorie, care necesită unele schimburi foarte scurte între stații, a fost calculată de utilizatorii Reddit, cu ajutorul lui Mark Smith, un britanic pasionat de trenuri.

Din păcate, tot de pe Reddit aflăm că unele dintre căile ferate incluse în acest traseu nu funcționează în prezent, fiind închise temporar din cauza pandemiei de COVID-19: Paris-Moscova și Moscova-Beijing.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri