Cea mai mare clădire de birouri din Londra, scoasă la vânzare pentru 1,1 miliarde de lire sterline

Data publicării:
HSBC Tower

 

Firmele de consultanţă imobiliară JLL şi GM Real Estate, care se ocupă de vânzare, promovează clădirea de 44 de etaje şi suprafaţă de 102.200 metri pătraţi la un preţ începând de la 1,1 miliarde de lire, au declarat surse apropiate situaţiei pentru publicaţia britanică Financial Times, citată de Mediafax.

Turnul este situat în estul Londrei, în districtul Canary Wharf.

Situaţia clădirii de birouri în care îşi are sediul HSBC contrastează puternic cu destinul turnului Gherkin din City, care a fost pus joi sub administrare specială, după ce proprietarii nu au mai plătit împrumuturile contractate de la bănci.

Clădirea Gherkin a fost cumpărată de actualii proprietari în 2006, când preţurile erau foarte ridicate, printr-o structură de finanţare complicată, care a presupus credite în franci elveţieni neasigurate împotriva riscurilor valutare.

Turnul HSBC a devenit în 2007 cea mai scumpă clădire tranzacţionată în Londra, când a fost vândută de HSBC pentru 1,09 miliarde de lire companiei spaniole Metrovacesa.

HSBC a preluat din nou clădirea în 2008, când Metrovacesa a intrat în dificultăţi financiară.

Un an mai târziu, turnul a fost cumpărat de fondul naţional de pensii NPS din Coreea de Sud pentru 800 de milioane de lire. NPS vrea să vândă acum proprietatea pentru a utiliza fondurile obţinute la alte oportunităţi pe piaţa europeană.

Pe piaţa din Londra au avut loc până în prezent doar două tranzacţii imobiliare la preţuri mai mari de 1,1 miliarde de lire, dar ambele au implicat portofolii constând din mai multe active şi nu doar o singură clădire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri