Video&Foto Cea mai mare fântână din lume a fost construită în Dubai

Data actualizării: Data publicării:
Cea mai mare fântână din lume a fost construită în Dubai
Cea mai mare fântână din lume a fost construită în Dubai. FOTO: Agerpres

Cea mai mare fântână din lume se află în Dubai. Recordul a fost confirmat de reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness joi, în contextul în care emiratul încearcă să îşi relanseze turismul, grav afectat de pandemia de coronavirus, informează Agerpres, care citează AFP.

Această construcţie, "Palm Fountain", care ocupă o suprafaţă de 1.335 de metri pătraţi, se află în Palm Jumeirah, o insulă artificială construită în proximitatea ţărmului din Dubai.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Cartea Recordurilor Guinness se bucură să oficializeze faptul că 'Palm Fountain' a doborât recordul pentru cea mai mare fântână din lume", a anunţat într-un comunicat Shaddy Gaad, directorul comercial al instituţiei. "Această fântână este un exemplu pentru o nouă capodoperă inaugurată în Dubai", a adăugat el.

The launching ceremony of the Palm fountain in Dubai
The launching ceremony of the Palm fountain in Dubai

Galerie FOTO: Cea mai mare fântână din lume

Numeroşi spectatori, care purtau măşti sanitare şi respectau măsurile adoptate împotriva pandemiei de COVID-19, s-au reunit joi seară pentru a privi această fântână spectaculoasă, ale cărei jeturi de apă îşi schimbă culorile pe ritmuri muzicale.

Dubai, un emirat cu o solidă orientare turistică, a primit peste 16 milioane de vizitatori anul trecut şi miza pe 20 de milioane de turişti în 2020 înainte de a fi grav afectat de pandemia declanşată de noul coronavirus.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri