Cei mai vechi blugi din lume, descoperiți pe epava unei nave scufundate în 1857. S-au vândut la licitație pentru o sumă fabuloasă

Data publicării:
blugi 1
Cei mai vechi blugi din lume, descoperiți pe epava unei nave scufundate în 1857. FOTO: Twitter

O pereche de pantaloni bărbătești, prezentată drept „cei mai vechi blugi din lume” a fost vândută la licitaţie, în Statele Unite, cu 114.000 de dolari. Pantalonii se află printre obiectele recuperate de pe epava unei nave scufundate de un uragan în 1857 în Atlantic și se crede că au aparținut unui miner, scrie BBC.

Pantalonii albi au fost găsiți într-un cufăr scufundat în urma unui naufragiu, în 1857, în apropiere de coasta Carolinei de Nord.

Ei provin de pe SS Central America, cunoscut și sub numele de „nava aurului”, un vapor de 280 de picioare (85 de metri) care a adus pasageri din și spre America Centrală pe coasta de est a SUA în anii 1850.

Nava s-a scufundat în timpul unui uragan în septembrie 1857, ucigând 425 din cei 578 de pasageri și membri ai echipajului.

Pasagerii s-au scufundat cu aproximativ 21 de tone de monede de aur și artefacte. Epava a fost descoperită pentru prima dată în 1988.

Pantalonii de lucru bărbătești au fost recuperați dintr-un cufăr aparținând lui John Dement, un bărbat din Oregon, care este posibil să îi fi cumpărat în San Francisco, a precizat compania de licitații.

Ei erau noi la data dezastrului, dar s-au decolorat stând în apă. Unii experţi nu îi consideră totuşi blugi adevărați, deoarece creatorul acestora, Levi Strauss, a început producţia la 16 ani după naufragiu.

Blugii s-au numărat printre cele 270 de suveniruri din perioada Gold Rush care s-au vândut cu aproape 1 milion de dolari în total, potrivit Holabird Western Americana Collections.

Vânzarea are loc la două luni după ce o pereche de blugi Levi's vintage din anii 1880, găsiți într-o mină abandonată din vestul SUA, s-au vândut cu 76.000 de dolari la o licitație din New Mexico.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri