Cei trei copii sirieni, descoperiţi într-un camion condus de un român, au dispărut din spital

Data publicării:
camion imigranti sirieni sofer roman agerpres 30.08

 

Camionul plin de refugiaţi condus de un şofer român, oprit de poliţia din Austria. FOTO: AGERPRES

"Am descoperit că au părăsit spitalul ieri (sâmbătă) împreună cu părinții lor. Apoi, au dispărut. Credem că s-au dus în Germania", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției, David Furtner.


Cele două fete de cinci ani și un băiat de șase ani făceau parte dintr-un grup de 26 de imigranți descoperiți vineri de către poliție într-un camion, în apropiere de frontiera cu Germania.

Incidentul a survenit la scurt timp după descoperirea corpurilor în descompunere a 71 de imigranți, dintre care patru copii, joi, într-un alt camion, abandonat pe o autostradă din Austria în apropiere de Ungaria.

Cei trei copii au fost spitalizați "într-o stare extrem de proastă", iar aceasta ar fi devenit cu siguranță "critică" dacă ar fi continuat călătoria, a precizat poliția din landul Austria Superioară.

Agenția austriacă de presă APA a citat duminică un medic de la spitalul din orașul Braunau am Inn care a afirmat că cei trei copii au fost supravegheați corespunzător în unitatea spitalicească și "nu mai erau în pericol din punct de vedere medical".

Camionul, un Fiat Ducato condus de un român, și-a început drumul în Ungaria și se îndrepta spre Germania.

Poliția austriacă și-a înăsprit controalele, iar Furtner a precizat că, de la începutul anului, poliția din Austria Superioară a arestat 93 de traficanți de ființe umane, care transportau în total 1.630 de imigranți.
"Este vorba de cei pe care îi arestăm. Majoritatea ne scapă", a spus el.

Cei mai numeroși șoferi care transportă imigranți sunt de naționalitate română, urmați de sârbi, unguri, bulgari, existând și cazul singular al unui congolez care locuia în Italia, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri