Cel mai mare furt cibernetic din istorie

Data publicării:
HACKERI SITE POLITIE-2

Este cel mai mare furt cibernetic descoperit vreodată şi ar putea continua fiindcă grupul este în continuare activ. Începând din 2013, hackerii au atacat calculatoarele unor bancheri cu malware, care se extindea rapid în reţeaua internă a instituţiei.

Infectând contul administratorului, aceştia ajungeau să aibă acces la camerele video din birouri şi monitorizau chiar operaţiunile bancare făcute de angajaţi.

După câteva luni de supraveghere, imitau acţiunile angajaţilor şi transferau minimum 10 milioane de dolari deodată într-un cont fals. De asemenea, atacatorii multiplicau sumele din conturile deponenţilor şi sustrăgeau diferenţa.

Preluau controlul asupra unor bancomate la care programau extrageri de numerar fără a folosi un card fizic şi fără a le da de gândit deponenţilor care nu remarcau nicio diferenţă.

Peste o sută de bănci din 30 de ţări au fost atacate în acest mod- de cele mai multe ori din Europa şi Statele Unite. Potrivit Kaspersky, jaful marchează un nou început pentru infracțiunile cibernetice - hackerii evită să mai fure bani de la clienţi şi merg direct la sursă - la sistemele băncii.

În 2014, atacurile informatice au provocat pierderi de 2,7 miliarde de dolari companiilor din întreaga lume, arată un studiu PricewaterhouseCoopers. Numărul atacurilor a crescut cu circa 50% într-un singur an și a atins aproape 43 de milioane de incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri